Solvalla nominerat till Svenska Ljuspriset 2014

Den 9 september på Berns salonger i Stockholm utses vinnarna av Svenska Ljuspriset 2014.  Det är en tävling som arrangeras av de tre belysningssällskapen: Sydsvenska, Västsvenska och Svenska Belysningssällskapet tillsammans med tidningen Ljuskultur. Tävlingen syftar till att uppmärksamma den höga nivån av ljusplanering i Sverige. Läs mer om tävlingen här och på Belysningsbranschens hemsida..

I årets upplaga har den installation av banbelysning som vi gjorde på Solvalla under 2013 nominerats och är ett av 4 bidrag som tagit sig till finalen. ”Vi är otroligt stolta över att vårt arbete på Solvalla uppmärksammas på detta vis och vi hoppas självklart att bidraget vinner. Det vore en riktigt fin fjäder i hatten!” säger Per Forsgren VD på AF Elteknik. Installationen på Solvalla består av 387 armaturer placerade på läktartak och höga master runt om banan och kan tändas i olika steg.

Tävlingen har uppmärksammats i flera medier under sommaren och senast i Aftonbladet som skriver om Solvallas chanser att vinna ett udda pris i sammanhanget.