AFsolvalla3b-235x184
AFsolvalla4b1-235x184
AFsolvalla6b-235x184

Solvalla

Solvalla – säker elteknik när
mycket står på spel.

För att Solvalla ska kunna vara nordens största travbana, och en av världens främsta travarenor, krävs en modern anläggning där all teknik fungerar som den ska dygnet runt. Under stora travtävlingar och evenemang som Elitloppet och fartfester som STCC står mycket på spel för såväl tävlande, besökare och inte minst vår kund Stockholms travsällskap, som driver och äger Solvalla. För att loppen ska kunna köras optimalt utan oönskade driftsstopp och samtidigt erbjuda besökare en trevlig upplevelse måste all el och belysning fungera perfekt. Det gäller för hela arenan från banbelysning till stallbacken, ljudanläggningar, restauranger och spelstationer. Du ska kunna äta, titta på evenemang på plats och via TV-monitorer, få tekniskt stöd vid travspel och så vidare. Med modern elteknik har AF Elteknik hjälpt Stockholms travsällskap under deras resa från att vara en klassisk travbana till att bli en modern och attraktiv arena med olika evenemang förutom själva kärnverksamheten.

Bara under 2014 ska det ske ca 100 travtävlingar på Solvalla och andra evenemang som Skidstafett, Loppis och deltävling i STCC. Mässor, företagsevent och konferenser är andra aktiviteter som anordnas på Solvalla. För att få en så effektiv drift som möjligt på en så stor anläggning som kan hantera dessa tävlingar och event har Solvalla ett effektivt serviceavtal med AF Elteknik. Vi tar hand om all elservice såväl dagtid som under jour när vi snabbt behöver rycka ut och ser till att all elteknik fungerar.

Vår kund är trygg med oss och vi har personal som varit med under en längre tid och känner till anläggningen väl. Vi har alltid en lösning och förebygger problem, oavsett om det gäller den dagliga driften eller i projekt som kräver mer planering som exempelvis i det energieffektiviseringsprojekt som vi genomförde 2013 när vi bytte ut all belysning runtom hela arenan till en modern typ av belysning. Andra projekt är evenemang som det välrenommerade travloppet ”Elitloppet” eller kända racingloppet ”STCC”. Då är vi med och planerar evenemangen utifrån ett eltekniskt perspektiv och har jour under själva evenemanget. Onsdagstravet V86 är ett annat exempel på jour där vi förbereder så att all el och belysning fungerar inför TV-sändningarna. Och under hela kvällen är vi redo att trimma in tekniken eller åtgärda problem om det skulle behövas. Allt för att tävlande, besökare och vår kund ska vara nöjda.