Tickande bomber i hemmet

Alla kan trycka upp ett visitkort och kalla sig elektriker och respekten för el har blivit sämre tycker elektrikern Håkan Svanström som visar och varnar för dåliga exempel. Hemmafixaren och TV-profilen Martin Timell pratade på nyhetsmorgon med en riktig elinstallatör om de tickande bomberna som finns i våra hem. Se inslaget från Nyhetsmorgon på TV4 och ta dig en funderare på hur det ser ut hemma hos dig.

”Vi stöter på många konstiga och ibland helt livsfarliga installationer när vi är ute och jobbar, främst hos privatpersoner,” säger Tommy Eriksson, ansvarig för serviceavdelningen på AF Elteknik. ”Det är vårt ansvar som elinstallatör att utföra korrekta installationer och det är synd att det finns så många i branschen som utger sig för att vara något de inte är.” fortsätter han. ”Att det inte är fler som skadar sig känns ibland som ren tur.”

Montörerna på AF Elteknik är alla utbildade elektriker som efter avslutad elutbildning och lärlingsperiod vidareutbildas inom företaget. Många av våra anställda har gjort sin lärlingsperiod hos oss och sedan arbetat kvar i många år. Vi arbetar aktivt med utbildning av våra montörer via bland annat EUU, som är EIO:s utbildningsföretag, men även med andra företag när vi behöver utveckla mer specialkompetens. I egen regi bedriver vi även AF Elskola där de yngre elektrikerna månadsvis får bredda sin kompetens inom vissa områden.

På våra visitkort står det vad vi är, vi är elektriker.